Renovera vardagsrummet

Det är vardagsrummet vi dras till i slutet av dagen när jobb, skola och hushållsarbeten är färdiga. Det är ett rum där vi varvar ner, umgås och underhålls. Därför är vardagsrummet ett av de mest använda rummen och eftersom det används flitigt kan det slitas ut – läs mer om målare.

Är ditt vardagsrum i behov av förnyelse kan du med enkla medel renovera det och göra det ännu mer trivsamt. I följande text får du några tips på hur du kan ge ditt vardagsrum ett lyft.

Väggfärg eller tapet
Ett bra, billigt och enkelt sätt att göra om i ditt vardagsrum är att sätta ny färg på väggarna eller välja en passande tapet och tapetsera om i vardagsrummet. Just nu är det till exempel trendigt med tapeter som har mönster av blommor, vilket är tidlöst och fint. Om du inte vill tapetsera finns det många olika väggfärger att välja bland. Du kan antingen välja en liknande färg som vardagsrumsväggarna redan har om du bara vill fräscha upp dem. Men om du vill få in en ny känsla i ditt vardagsrum kan du välja en annan färg. Det är till exempel vanligt med naturnära färger. Du kan också välja något mer färgglatt. Hämta ut färgprov om du är osäker på vilken färg du ska välja.

Fixa golvet
Förutom att väggarna utgör en stor och viktig del av ett rum är golvet minst lika viktigt. Eftersom vardagsrummet används av både människor och husdjur dagligen kan golven bli slitna över tid. Därför kan det vara bra att fixa golvet om du ändå ska renovera i badrummet. Om du har ett golv av materialet trä kan du slipa det och därefter använda en passan

Tapetserare

de behandling för att förnya det. Men om det är väldigt slitet och har skador kan du behöva lägga nytt golv. Förutom att golv kan vara tillverkade av trä finns det även stengolv, plastgolv och heltäckningsmatta. Det viktigaste när du ska lägga in nytt golv är att mäta upp golvet så du kan köpa in rätt mängd material.

Ny inredning
Soffan är kanske den viktigaste möbeln i ett vardagsrum. Eftersom den används mycket och ibland av flera personer dagligen så kommer även soffan att slitas ut. Om du ska köpa en ny soffa är det viktigt att du ser till och mäter innan för att den ska passa bra i vardagsrummet. Förutom soffa är bord, växter med krukor, posters, kuddar och andra trevliga detaljer bra exempel på hur du kan förnya vardagsrummet med inredning. Du kan även införskaffa en ny matta och sätta upp nya gardiner för att det ska passa bra in med din nya inredning. Tänk också på att bra belysning gör skillnad och kan skapa en mysig och hemtrevlig känsla.